Haku

Pohjois-Karjala-aineisto

Pohjois-Karjala-kokoelman muisteluaineisto

Pohjois-Karjala-kokoelmasta poimitaan ajankohtaisten aiheiden ympäriltä pieniä materiaalipaketteja muistelun tueksi ja virikkeeksi. Muisteluaineistoon pääset tästä linkistä.

Mikä Pohjois-Karjala-kokoelma?

Pohjois-Karjala-kokoelma on maakunnallinen kokoelma, johon hankitaan pysyvästi Pohjois-Karjalan aluetta koskevaa tietokirjallisuutta ja alueen kirjailijoiden tuottamaa aineistoa. Kokoelma sisältää Pohjois-Karjalan paikkakuntiin, historiaan, henkilöihin, sukuihin, rakennuksiin, kulttuuriin, luontoon ja yhteisöihin liittyviä julkaisuja. Kokoelmaan hankitaan myös Laatokan Karjalaa sekä karjalaisuutta ja ortodoksisuutta koskevaa aineistoa.

Pohjois-Karjalan kunnat: Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi, Valtimo

Laatokan Karjala, luovutetun alueen kunnat: Harlu, Impilahti, Jaakkima, Korpiselkä, Kurkijoki, Lahdenpohja, Lumivaara, Pälkjärvi, Ruskeala, Salmi, Soanlahti, Sortavalan mlk, Suistamo, Suojärvi.

Kokoelma sijaitsee Joensuun pääkirjaston 1. kerroksessa. Se on avokokoelma ja avoinna kirjaston aukioloaikoina, mutta sieltä ei lainata. Ainoastaan tutkimuskäyttöön annetaan vuorokausi- tai viikonloppulainoja. Aineistoa voi tutkia paikan päällä.

Pohjois-Karjala-kokoelmaan kohdistuviin tiedonhakuihin vastataan tietopalvelussa.

Kokoelmaan kuuluu kirjoja, aikakausi- ja sanomalehtiä, paikallisten lehtien mikrofilmejä, karttoja ja pienpainatteita. Osa aineistosta, kuten vuosikertomukset, kunnalliskertomukset, pienpainatteet ja osa aikakauslehdistä, on sijoitettu varastoon, josta niitä saa luettavaksi pyydettäessä.

Alueeseen liittyvä musiikkiaineisto: kirjat, nuotit ja äänitteet, on sijoitettu musiikkiosastolle 3. kerrokseen omaksi kokoelmaksi. Hankinnasta vastaa Joensuun pääkirjaston musiikkiosasto.

Piispa Eino Sormusen lahjoituskokoelma on sijoitettu Pohjois-Karjala-kokoelman yhteyteen varastotiloihin.

Lisäksi jokaisella kirjastolla on oma kotiseutukokoelmansa, johon hankitaan paikallisesti merkittävää kirjallisuutta.

-- >