Haku

Lehdet

Vaara-kirjastoihin tulee yhteensä satoja eri aikakaus- ja sanomalehtiä. Sanomalehtiä voit lukea kirjastossa, aikakauslehtiä voi lainata myös kotiin. Uusin numero on luettavissa vain kirjastossa.

Voit selata kirjaston aikakauslehtivalikoimaa verkkokirjastossa vuosikertojen mukaan. Löydät tiedot nopeimmin kirjoittamalla hakukenttään lehden nimen ja haluamasi vuoden (esimerkiksi "Suomen kuvalehti 2023"). Oikean vuosikerran valittuasi näet lehden saatavilla olevat numerot.

Huom! Ennen vuotta 2021 lehdet tallennettiin kirjastojärjestelmään eri tavalla. Jos etsit lehtien vanhempia numeroita, ne löytyvät lehden nimellä (esimerkiksi "Suomen kuvalehti").

Paperilehtien valikoima vaihtelee kirjastoittain. E-lehtien kokoelma on kaikkien Vaara-kirjastojen yhteinen, käytössä olevat lehtipalvelut näet e-aineistojen sivulta.

Lehtien varaaminen

Kun olet kirjautunut sisään verkkokirjastoon, näet lehtien saatavuustiedon kirjastoittain. Valitse haluamasi kirjaston kohdalta lehtinumero, johon haluat tehdä varauksen ja klikkaa Tee varaus -painiketta. Voit varata lehtiä myös muista kirjastoista kuin omasta lähikirjastostasi. Sinulle sopivan noutopaikan voit valita sivustolle avautuvassa pop-up -ikkunassa.

-- >