Maskisuositus voimassa kaikissa Vaara-kirjastoissa!

Haku

Lapset

Lastenkulttuurin valtakunnallinen portaali

Lastenkulttuuri.fi -sivustolta löytyvät alan ajankohtaisimmat tiedot ja tapahtumat. Portaalia ylläpitää Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto.

Kirjaston ja koulun yhteistyö

Lukemaan innostaminen, kirjallisuuden sisältöjen avaaminen ja erilaisiin lajityyppeihin tutustuttaminen ovat kaikki kirjaston perustehtäviä. Osallistumme koululaisten lukutaidon ylläpitoon yhdessä koulun ja kodin kanssa.

Kirjasto ja varhaiskasvatus

Päiväkoti- ja perhepäivähoitoryhmät ovat erittäin tervetulleita vierailemaan kirjastossa tai kirjastoautossa! Lataa tästä PDF kirjaston palveluista varhaiskasvatukselle:

Kirjaston palvelut varhaiskasvattajille.pdf (110kt)

Lastenkirjoja aiheista

Askarruttaako ilmastonmuutos? Jännittääkö lääkäri? Lastenkirjalistat on koottu erilaisten ajankohtaisten ja mietyttävien aiheiden ympärille.

Sivupiiri vinkkaa

Lukukoirat Vaara-kirjastoissa

Lukukoira Siru

Lukukoirat ovat kuuntelun ammattilaisia. Onko lukeminen sinulle uutta tai vähän hankalaa? Lukukoira ei arvostele eikä huomauttele virheistä. Lukukoiran kanssa voi treenata ääneenlukua tai saada mukavan kokemuksen kirjojen parista.

Lukukoiratoimintaa löytyy Vaara-kirjastojen alueella muutamasta kirjastosta, jossa erilaiset lukijat käyvät lukukoirien vastaanotoilla.

Lukukoiratoiminta on vapaaehtoistoimintaa parhaimmillaan.

Lue lukukoirien esittelyt ja toiminnasta.