Haku

Kirjasto eri kielillä

Vaara-kirjastoissa on paljon kirjoja, lehtiä ja muuta aineistoa eri kielillä. Lisäksi PressReader-palvelussa voit lukea e-lehtiä yli 60 eri kielellä. PressReaderia käytetään kirjastokortin numerolla ja siihen liitetyllä PIN-koodilla.

Vaara-kirjastojen kokoelmien lisäksi voit käyttää Venäjänkielisen kirjaston ja Monikielisen kirjaston palveluita.

Venäjänkielinen kirjasto

Sellon kirjastossa Espoossa toimii Venäjänkielinen kirjasto. Sitä saavat käyttää myös muualla Suomessa asuvat ihmiset. Venäjänkielisen kirjaston asiakkaana voit saada venäjän- ja ukrainankielistä aineistoa kaukolainaksi.

Asiakkaaksi voit ilmoittautua omassa kirjastossasi. Ilmoittautuessa sinun pitää näyttää henkilöllisyystodistus. Kirjasto lähettää allekirjoitetun ilmoittautumislomakkeen Venäjänkieliseen kirjastoon. Venäjänkielinen kirjasto lähettää sinulle sähköpostilla kirjastokortin numeron ja tunnusluvun.

Lainattu aineisto lähetetään ilmaiseksi Postin pakettiautomaattiin tai omaan kirjastoosi. Myös palauttaminen on ilmaista.

Venäjänkielisen kirjaston toimintaa rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lue lisää: Venäjänkielisen kirjaston nettisivut

Monikielinen kirjasto

Monikielinen kirjasto tarjoaa kirjaston palveluita monella eri kielellä. Se kuuluu pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastolle ja sijaitsee Helsingin Pasilassa.

Monikielinen kirjasto on kaikille avoin ja sitä voivat käyttää myös muualla Suomessa asuvat ihmiset. Sen kokoelmassa on teoksia yli 80 kielellä lapsille, nuorille ja aikuisille. Lisäksi kirjasto tarjoaa musiikkia, elokuvia, aikakauslehtiä, äänikirjoja ja e-kirjoja.

Monikielisen kirjaston kokoelmassa ei ole aineistoa englannin, saksan, ranskan, italian, venäjän, viron eikä pohjoismaisilla kielillä.

Käy omassa kirjastossasi ja pyydä henkilökuntaa tilaamaan sinulle tarvitsemasi kirjat. Monikielisen kirjaston palvelut ovat sinulle aina ilmaisia.

Voit lainata Monikielisen kirjaston aineiston Vaara-kirjastojen kirjastokortilla asiakaspalvelusta.

Lue lisää: Monikielisen kirjaston nettisivut