Haku

Kaukopalvelu

Kaukopalvelu henkilöasiakkaille

Muista kirjastoista tilataan aineistoa, jota ei ole Vaara-kirjastojen kokoelmissa. Vaara-kirjastojen kokoelmissa olevaa aineistoa ei tilata kaukolainana - tee tällöin normaalisti varaus teoksesta.

Vaara-kirjastojen asiakkaana voit tehdä kaukolainapyynnön

Kun teos on noudettavissa, saat siitä noutoilmoituksen. Lainan mukana säilytettävään saateliuskaan on merkitty eräpäivä, jolloin laina tulee palauttaa takaisin kirjastoon. Joskus lainan saa vain lukusalikäyttöön. Myös uusintapyynnöt tehdään oman kirjaston kaukopalvelun kautta.

Kaukolainatilaus

Kaukolainatilauksen tekemiseen tarvitaan Vaara-kirjastojen voimassa oleva kirjastokortti ja lainausoikeus eli maksut eivät saa ylittää 15 euron lainauskieltorajaa.

Kaukolainatilauksen toimitusmaksu on vähintään 1 € kirjastosta riippuen, Joensuun seutukirjastossa 4 €. Lisäksi peritään mahdollinen lähettäjäkirjaston maksu. Lähettäjäkirjastoista Varastokirjasto ja alueelliset kehittämiskirjastot eivät peri maksuja. Tieteelliset kirjastot sekä osa yleisistä kirjastoista voivat periä kaukolainamaksuja, jotka ovat 8–15 €.

Ulkomaiset kaukolainat: Helsingin kaupunginkirjaston välityksellä tilattaessa maksu on 10 €/laina pohjoismaista, 15–30 €/laina muualta Euroopasta.

Oman kirjastosi maksut näet tästä linkistä.

Kaukopalvelu kirjastoille

Kirjastot voivat tehdä suoraan varauksen aineistorekisteriin lainassa olevasta ja hyllyvarauksen paikalla olevasta aineistosta. Noutopaikaksi valitaan kaukopalvelu. Kaukolainatilauksen voi tehdä myös sähköpostilla.

Vaara-kirjastoissa varausjono on yhteinen. Varausta ei voi kohdistaa tiettyyn kirjastoon, joten pyydetty aineisto voi tulla mistä tahansa alueen kirjastosta. Ensisijaisesti varaus kohdistuu paikalla olevaan julkaisuun. Palautukset voi lähettää asianomaiseen kirjastoon suoraan.

Joensuun pääkirjaston kaukopalvelu hoitaa kaukolainauksen keskitetysti. Kuljetukset muista Vaara-kirjastoista ajetaan kaksi kertaa viikossa. Vaara-kirjastot eivät peri kaukolainamaksuja muilta kirjastoilta.

kaukopalvelu@joensuu.fi

puh. 050 3156598

-- >