Following guidelines, please wear a mask when visiting libraries in Joensuu and Kontiolahti!

Omatoimikirjastot ja itsepalvelu

Omatoimikirjastot

Perinteisten palveluaukioloaikojen lisäksi osa kirjastoistamme on avoinna omatoimisesti asioiville asiakkaille klo 7 - 21 vuoden jokaisena päivänä (pyhät eivät vaikuta aukioloaikoihin). Omatoimikäyttö on maksutonta ja toimii kirjastokortilla. Rääkkylän omatoimikirjasto vaatii sisäänpääsyyn kulkutunnisteen, joka on pantillinen.

Omatoimikäyttöoikeuden kirjastoihimme saat käymällä paikan päällä omatoimikirjastossa allekirjoittamassa asiakassopimuksen. Tämän jälkeen voit omatoimiaikoina avata kirjastokortillasi kirjaston ulko-oven sähkölukituksen ja käyttää kirjaston palveluja omatoimisesti. Alaikäinen asiakas tarvitsee omatoimisopimukseen huoltajan suostumuksen. Huoltajan on oltava paikalla sopimuksen allekirjoitustilanteessa.

Vaara-kirjastojen asiakassopimus omatoimikirjaston käyttöön (pdf)

Omatoimiajalla voit lainata ja palauttaa aineistoa automaatilla, noutaa varauksesi, käyttää tietokoneita, kopiokonetta, tulostinta ja skanneria tai vaikkapa vain viettää aikaa kirjastossa. Sanoma- ja aikakauslehdet ovat luettavissa myös viikonloppuisin. Yhteystietojen tarkistuspyynnön huomiotta jättäminen (asiakastili vanhenee tilapäisesti) estää omatoimiasioinnin.

HUOMIO! Omatoimikirjastot avautuvat 31.8. alkaen ja ovat avoinna maanantaista perjantaihin klo 7-21 (Nepenmäki 9-21, Heinävaara 15-21), toistaiseksi ei viikonloppuna. Rääkkylän kirjaston omatoimi avautuu 1.9. ja on avoinna joka päivä klo 7-21.

Omatoimikirjastoja ovat tällä hetkellä:

Lähiaikoina omatoimipalveluita alkavat tarjota myös:

  • Kontiolahti

Kysy lisää henkilökunnaltamme!

Itsepalveluaukiolo

Itsepalveluaukiololla tarkoitetaan sitä, että kirjasto avaa ovensa asiakkaille tiettyyn kellonaikaan, jolloin kirjastossa voi asioida normaalisti, mutta henkilökunta ei päivystä asiakaspalvelutiskeillä. Käytössä ovat tilat, kokoelmat ja asiakastietokoneet, lainaus- ja palautusautomaatit sekä varausten noutohylly.

Itsepalveluaukioloa tarjoaa tällä hetkellä:

  • Joensuun pääkirjasto (arkisin klo 9-11, kesälauantaisin klo 10-16 asiakaspalvelu on lukusalissa ja toinen
  • kerros on käytössä itsepalveluperiaatteella)
  • Lieksan kirjasto (ma-la klo 9-10, kesällä ma-pe klo 9-10)
  • Nepenmäen kirjasto (ti ja to 9-13)
  • Outokummun kirjasto (ma, ke ja pe 9-10, ti ja to 9-11)
  • Polvijärven kirjasto (ma-pe 9-10)
  • Tohmajärven kirjaston lehtisali (itsepalvelulehtisali) on auki ma 6-12 ja 19-21, ti 7-10 ja 15-21, ke 6-12 ja 19-21, to 7-10 ja 15-21, pe 7-10 ja 15-21, la 7-21 ja su 7-21. Tilassa on lainaus- ja palautusautomaatti. Lainattavana on lehtiä ja pieni kokoelma lasten, nuorten ja aikuisten aineistoa. Tilaan pääsee kulkutunnisteella. Lisätietoja voi kysyä kirjastosta.