Maskisuositus voimassa Joensuun ja Kontiolahden kirjastoissa!

Lukukoirat

Lukukoirat ovat kuuntelemisen ammattilaisia. Lukukoiratoiminta on lukemaan innostamista parhaimmillaan. Se tarjoaa lukijalle mahdollisuuden jakaa lukukokemus koiran kanssa ja lisää lukijan itsevarmuutta.

Lukukoiria työskentelee useissa Vaara-kirjastojen toimipisteissä. Lukukoirille voi käydä lukemassa juuri lukemaan oppineet, lukemista jännittävät tai muuten vain ääneenlukua treenaavat lukijat. Kysy lisää lukukoirailusta kirjastostasi!

Tällä sivulla esittelemme Vaara-kirjastojen lukukoirat:

 

Lukukoirat Hertta ja Sulo

Hertta ja Sulo

Ranskanbulldoggit Hertta ja Sulo ovat Kennelliiton lukukoirakurssin käyneitä lukukoiria. Hertta ja Sulo työskentelevät pääasiassa Joensuun pääkirjastolla. Hertta ja Sulo ovat myös Kennelliiton kaverikoiria ja tykkäävät ihmisistä ja rapsuttelusta. Pääset lukemaan Hertalle ja Sulolle varaamalla oman lukuaikasi kirjastosta. Lasten ja nuorten osaston neuvonta 050 4433 113

 

 

 

Hupi ja Jehki

Lukukoirat Hupi ja Jehki työskentelevät Reijolan kirjastossa. Lukukoirille lukemista suositellaan esikoulu- ja alakouluikäisille lapsille, joilla on epävarmuutta sosiaalisissa tilanteissa, ääneen lukemisessa tai lukemaan opettelemisessa. Tämä käy myös mielekkäästä ja ilmaisesta harrastuksesta. Koska koiria on kaksi, lukemaan voi tulla vaikka siskon tai veljen kanssa yhdessä. Luettavan kirjan tai lehden valita itse kirjastosta tai tuoda kotona mukaansa.

Reijolan kirjasto, Reijolan yhteisötalo, varaukset ennakkoon paikan päällä tai 050 4314 921

Jehki

Lukukoira Jehki

Koirapalvelu Vihmerässä puoli vuotta kestäneessä valmennuksessa lukukoiraksi kouluttautunut porokoirasukuinen Jehki aloitti työskentelyn Pyhäselän kirjastossa marraskuussa 2015, hieman ennen valmistumistaan. Jehki on rauhallinen ja tuumiskeleva poika. Kirjastohommien lisäksi se harrastaa mm. hakuilua, tokoagia ja hajuntunnistusta. Kirjastotyötä se tekee yhdessä ystävänsä Hupin kanssa.

Hupi

Lukukoira Hupi

Jehkin työ- ja luokkatoveri Hupi on lapinporokoiratyttö, joka on sisällä rauhallinen seurailija ja ulkona innokas tutkimusmatkailija. Hupin lempiasioita elämässä ovat rapsutukset, metsäretket, ruoka ja yhteiset leikkihetket kavereiden kanssa. Lukukoiratoiminnan lisäksi Hupi harrastaa rallytokoa, tokoagia, Kennelliiton Kaverikoiratoimintaa ja tietysti ulkoilua. Hupin kämppiksenä asuu sen paras kaveri, lapinporokoira Lysti, joka saattaa silloin tällöin tuurata Hupia kirjastokäynneillä.

Hupilla ja Jehkillä on yhteinen sivu Facebookissa!

 

Pessi

Lukukoira Pessi

Lukukoirana Rantakylän kirjastossa toimii musta kääpiövillakoira Pessi. Pessillä on lukukoiratutkinto eli Pessi on R.E.A.D.®- koira (Reading Education Assistance Dog). Pessi on erinomainen kuuntelija ja erityisen kiinnostunut kirjojen tapahtumista.

Jos olet juuri oppinut lukemaan tai lukeminen tuottaa sinulle vaikeuksia, lukuhetki Pessin kanssa on juuri se, mitä tarvitset. Pessi kuuntelee mutta ei arvostele ja Pessin ihmisohjaaja auttaa hankalissa kohdissa, hänkin on erinomainen kuuntelija!

Lukukoira Pessin vastaanotto Rantakylän kirjastossa parittomien viikkojen keskiviikkoisin klo 16:30-18:30. Varaa oma lukuaikasi soittalla tai käymällä kirjastossa. Ajan voit varata Rantakylän kirjastosta tai soittamalla numeroon 050 4420 096.

Pessin uusimmat kuulumiset tiedät parhaiten seuraamalla Pessiä Facebookissa!

 

Lukukoira Taiga

Taiga

Taiga on jo mummokoiraikään ehtinyt 10-vuotias pitkäkarvainen saksanpaimenkoiranarttu, joka nauttii köllöttelystä, herkuista ja rapsutuksista eikä vähästä hötkyile. Taiga kuuntelee mielellään lukijoita oman ihmisensä kanssa. Taiga on lukukoirailun lisäksi harrastanut ja kilpaillut mm. tokossa, rallytokossa ja vesipelastuksessa.

Taiga kuuntelee kaikenikäisiä lukijoita ja tarinankertojia Pyhäsälän kirjastossa, aina erikseen ilmoitettuna päivänä ja aikana. Lukuajan voi varata Pyhäselän kirjastosta.

 

Lukukoira Nukka

Nukka

Nukka on porokoiranarttu, joka toimii Juuan kirjastossa lukukoirana. Se on ystävällinen ja pitää kaikenlaisista ihmisistä, on tottunut myös apuvälineisiin.

Mukana on aina oma ohjaaja, joka huolehtii siitä, että koiran ja lukijoiden on turvallista työskennellä yhdessä. Nukalla on ruoka-aineallergioita, joten omia makupaloja sille ei voi tuoda, mutta ohjaajallani on sille sopivia herkkupaloja aina mukana. Nukalle voi varata lukuaikoja (n. 15 min.) kirjastolta.

p. 040 104 2904 juuan.kirjasto(at)juuka.fi

 

Lukukoira Aune

Aune

Aune on käyttölinjainen labradorinnoutaja, joka on tehnyt lukukoiran tärkeää työtä keväästä 2018 lähtien. Aune toimii myös Kennelliiton Kaverikoirissa. Aune harrastaa ja kilpailee kesäisin vesipelastuksessa eli vepessä. Syksyisin Aune keskittyy olemaan lintumetsällä etsimässä kyyhkyjä ja muita lintuja. Aune odottaa aina kirjastoreissuja kovasti ja ilahtuu kaikista lukijoista!

Lukukoira Aune on tavattavissa Outokummun kirjastossa kerran kuussa. Lukuajat (n. 15 min) voi varata joko lainauspisteeltä tai soittamalla numerooon 050 441 6274. Tervetuloa lukemaan!

 

 

Lukukoira Zappa

Zappa

Amerikanakita Zappa toimittaa lukukoiran toimea Lieksan kirjastossa. Zappa on suorittanut Kennelliiton lukukoirakurssin hyväksytysti. Zapan vastaanotosta ilmoitetaan etukäteen kirjaston ilmoitustauluilla ja facebookissa. Lukukerrat ovat noin 15 minuuttia yhtä lukijaa kohti. Lukutapahtumissa on paikalla myös ohjaaja. Oman lukukerran voi myös varata. Zapalle voi tulla lukemaan kaikki niin halutessaan. Ikärajaa ei ole!

Kyselyt 040 104 4125 tai kirjasto(at)lieksa.fi