Haku

Lukukoirat

Lukukoirat ovat kuuntelemisen ammattilaisia. Lukukoiratoiminta on lukemaan innostamista parhaimmillaan. Se tarjoaa lukijalle mahdollisuuden jakaa lukukokemus koiran kanssa ja lisää lukijan itsevarmuutta.

Lukukoiria työskentelee useissa Vaara-kirjastojen toimipisteissä. Lukukoirille voi käydä lukemassa juuri lukemaan oppineet, lukemista jännittävät tai muuten vain ääneenlukua treenaavat lukijat. Kysy lisää lukukoirailusta kirjastostasi!

Tällä sivulla esittelemme Vaara-kirjastojen lukukoirat:

 

Lukukoirat Hertta ja Sulo

Hertta ja Sulo

Ranskanbulldoggit Hertta ja Sulo ovat Kennelliiton lukukoirakurssin käyneitä lukukoiria. Hertta ja Sulo työskentelevät pääasiassa Joensuun pääkirjastolla. Hertta ja Sulo ovat myös Kennelliiton kaverikoiria ja tykkäävät ihmisistä ja rapsuttelusta. Pääset lukemaan Hertalle ja Sulolle varaamalla oman lukuaikasi kirjastosta. Lasten ja nuorten osaston neuvonta 050 4433 113

 

 

 

Hupi ja Jehki

Lukukoirat Hupi ja Jehki työskentelevät Reijolan kirjastossa. Lukukoirille lukemista suositellaan esikoulu- ja alakouluikäisille lapsille, joilla on epävarmuutta sosiaalisissa tilanteissa, ääneen lukemisessa tai lukemaan opettelemisessa. Tämä käy myös mielekkäästä ja ilmaisesta harrastuksesta. Koska koiria on kaksi, lukemaan voi tulla vaikka siskon tai veljen kanssa yhdessä. Luettavan kirjan tai lehden valita itse kirjastosta tai tuoda kotona mukaansa.

Reijolan kirjasto, Reijolan yhteisötalo, varaukset ennakkoon paikan päällä tai 050 4314 921

Jehki

Lukukoira Jehki

Koirapalvelu Vihmerässä puoli vuotta kestäneessä valmennuksessa lukukoiraksi kouluttautunut porokoirasukuinen Jehki aloitti työskentelyn Pyhäselän kirjastossa marraskuussa 2015, hieman ennen valmistumistaan. Jehki on rauhallinen ja tuumiskeleva poika. Kirjastohommien lisäksi se harrastaa mm. hakuilua, tokoagia ja hajuntunnistusta. Kirjastotyötä se tekee yhdessä ystävänsä Hupin kanssa.

Hupi

Lukukoira Hupi

Jehkin työ- ja luokkatoveri Hupi on lapinporokoiratyttö, joka on sisällä rauhallinen seurailija ja ulkona innokas tutkimusmatkailija. Hupin lempiasioita elämässä ovat rapsutukset, metsäretket, ruoka ja yhteiset leikkihetket kavereiden kanssa. Lukukoiratoiminnan lisäksi Hupi harrastaa rallytokoa, tokoagia, Kennelliiton Kaverikoiratoimintaa ja tietysti ulkoilua. Hupin kämppiksenä asuu sen paras kaveri, lapinporokoira Lysti, joka saattaa silloin tällöin tuurata Hupia kirjastokäynneillä.

Hupilla ja Jehkillä on yhteinen sivu Facebookissa!

 

Lukukoira Pepe

Pepe

Pepe on 5-vuotias australiankelpie, joka tykkää kölliä kainalossa ja nauttii rapsuttelusta sekä herkuista. Pepe kuuntelee mielellään lukijoita oman ihmisen kanssa. Pepe harrastelee lukukoiratoiminnan lisäksi agilitya, tokoa sekä rally-tokoa.

Tällä hetkellä (syksy 2021) Pepe harjoittelee lukukoiratyötä pienryhmien kanssa, mutta aloittaa lukukoiratoiminnan myöhemmin myös varsinaisten lukukoirailtojen merkeissä.

 

Lukukoira Nukka

Nukka

Nukka on porokoiranarttu, joka toimii Juuan kirjastossa lukukoirana. Se on ystävällinen ja pitää kaikenlaisista ihmisistä, on tottunut myös apuvälineisiin.

Mukana on aina oma ohjaaja, joka huolehtii siitä, että koiran ja lukijoiden on turvallista työskennellä yhdessä. Nukalla on ruoka-aineallergioita, joten omia makupaloja sille ei voi tuoda, mutta ohjaajallani on sille sopivia herkkupaloja aina mukana. Nukalle voi varata lukuaikoja (n. 15 min.) kirjastolta.

p. 040 104 2904 juuan.kirjasto(at)juuka.fi

 

Lukukoira Aune

Aune

Aune on käyttölinjainen labradorinnoutaja, joka on tehnyt lukukoiran tärkeää työtä keväästä 2018 lähtien. Aune toimii myös Kennelliiton Kaverikoirissa. Aune harrastaa ja kilpailee kesäisin vesipelastuksessa eli vepessä. Syksyisin Aune keskittyy olemaan lintumetsällä etsimässä kyyhkyjä ja muita lintuja. Aune odottaa aina kirjastoreissuja kovasti ja ilahtuu kaikista lukijoista!

Lukukoira Aune on tavattavissa Outokummun kirjastossa kerran kuussa. Lukuajat (n. 15 min) voi varata joko lainauspisteeltä tai soittamalla numerooon 050 441 6274. Tervetuloa lukemaan!

 

 

Lukukoira Zara

Zara

Koirapalvelu Vihmerässä puoli vuotta kestäneessä valmennuksessa lukukoiraksi kouluttautunut Zara on kohta 5-vuotias espanjanvesikoira. Työskentelyn Rääkkylän kirjastossa Zara on aloittanut syksyllä 2017. Zara on sisällä rauhallinen, mutta ulkona vauhdikas neiti. Rapsutukset ja muutkin hellyydenosoitukset ovat Zaran mielestä ihania! Tällä hetkellä Zara opiskelee etsijäkoiraksi ja harrastaa agilityä omaksi ilokseen. Zaralla on aina mukanaan oma ohjaaja, joka huolehtii koiran ja lukijoiden turvallisesta lukuhetkestä. Zara ottaa tällä hetkellä vastaan vain Rääkkylän alakoulun oppilaita.

 

Lukukoira Bea

Bea

Leonberginkoira Bea aloitti lukukoirana työskentelyn Ilomantsin kirjastossa lokakuussa 2020. Bea on toiminut Suomen Karva-Kavereissa jo useamman vuoden ajan ja lisäksi suorittanut SospedKoira-koulutuksen joulukuussa 2019. Nykyään Bea työskentelee myös osa-aikaisena hoivakoirana ohjaajansa työpaikalla. Vapaa-aikana Bea nauttii metsälenkeistä ja yhteisistä leikkihetkistä perheen kolmen muun koiran kanssa.

Luonteeltaan Bea on ystävällinen, rauhallinen ja erityisen lapsirakas. Bea rakastaa rapsutuksia ja jokainen lukija ilahduttaa sitä kovasti. Kirjastolle Bea tulee aina iloisin mielin, häntä heiluen!

Lukukoira Bea vastaanottaa lukijoita Ilomantsin kirjastossa parittomien viikkojen tiistaisin klo 15-16.30. Varaa lukuaika kirjastosta paikan päältä tai soittamalla numeroon 040 104 3121. Lukuaika on 20 min/lukija. Tervetuloa lukemaan!