Haku

Opettajat, vanhemmat ja varhaiskasvattajat

Kirjaston ja koulun yhteistyö

Lukemaan innostaminen, kirjallisuuden sisältöjen avaaminen ja erilaisiin lajityyppeihin tutustuttaminen ovat kaikki kirjaston perustehtäviä. Osallistumme koululaisten lukutaidon ylläpitoon yhdessä koulun ja kodin kanssa.

Lue lisää kouluyhteistyöstä.

Tukea ja innostusta:


 

Perusopetuksen ja kirjaston yhteistyösopimus

Perusopetuksen ja yleisen kirjaston yhteistyösopimus allekirjoitetaan luokille 1–9 opetusta antavien koulujen kanssa vuosittain. Kouluilla ja kirjastoilla on yhteinen kohderyhmä ja tavoitteet: molemmat pyrkivät edistämään lasten ja nuorten lukutaitoa ja hyvinvointia. Yhteistyösopimus yhtenäistää koulujen ja kirjastojen yhteistyön muotoja Vaara-kirjastojen alueella ja luo edellytyksiä yhteistyön kehittämiselle. Tavoite on, että yhteistyösopimuksella sovittavat toimintamuodot kehittyvät käyttäjien tarpeiden mukaan.

Yhteistyösopimus (377 kt / PDF)

Lisätiedot: Pedagoginen informaatikko Roosa Immonen (etunimi.sukunimi@joensuu.fi, puh. 050 562 7031),

Kirjasto ja varhaiskasvatus

Päiväkoti- ja perhepäivähoitoryhmät ovat erittäin tervetulleita vierailemaan kirjastossa tai kirjastoautossa! Lataa tästä PDF kirjaston palveluista varhaiskasvatukselle:

Kirjasto ja varhaiskasvatus (pdf / 555 kt)

Vauvaperheiden kirjasto

Koskaan ei ole liian varhaista tulla kirjaston asiakkaaksi. Kirjastolla on tarjolla paljon palveluita myös vauvaperheille ensikirjoista ja vanhemmille suunnatuista oppaista erilaisiin tapahtumiin.

Kirjastoon voi tulla myös viettämään aikaa. Monista kirjastoistamme löytyy esimerkiksi hoitotaso, leluja ja lainattavat rattaat. Kysy lisää omasta kirjastostasi!

Lastenkirjoja aiheista

Askarruttaako ilmastonmuutos? Jännittääkö lääkäri? Lastenkirjalistat on koottu erilaisten ajankohtaisten ja mietyttävien aiheiden ympärille.

Kirjalistat löydät täältä: Lastenkirjoja aiheista

Lastenkulttuurin valtakunnallinen portaali

Lastenkulttuuri.fi -sivustolta löytyvät alan ajankohtaisimmat tiedot ja tapahtumat.
Portaalia ylläpitää Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto.

-- >